Zelf je huis verkopen: hoe doe je dat?

Het wordt steeds populairder: zelf je huis verkopen. Door je huis zonder makelaar te verkopen kun je namelijk heel wat kosten besparen, zoals courtage kosten en andere makelaarskosten. Zelf je huis verkopen kan echter wel wat tijd kosten en wat stress met zich mee brengen. In deze blog noemen we wat handige tips, waarmee het verkoopproces wat makkelijker kan worden.

Zorg voor een goede verkoopprijs

Het is voor jezelf natuurlijk het aantrekkelijkst om de prijs van je woning zo hoog mogelijk te zetten; je wil er tenslotte zoveel mogelijk aan verdienen. Een te hoge prijs schrikt potentiële kopers echter af. Hoe lager de prijs, hoe aantrekkelijker de woning wordt. Je kunt een taxateur inhuren om de waarde van je woning te bepalen, zodat je zekerder bent van de prijs die je gaat vragen. Wil je dit niet doen, kun je je woning vergelijken met vergelijkbare woningen uit de buurt.

Onderschat het belang van adverteren niet

Hierover weet een makelaar vaak meer, dus om op te vallen tussen woningen die door makelaars aan worden geboden, is het belangrijk hier genoeg aandacht aan te besteden. Besteed tijd aan de tekst van je advertentie, zorg voor goede foto’s, en plaats een plattegrond en eventueel een video. Dit soort zaken zijn essentieel om je woning sneller te verkopen. Schrijf niet alleen over belangrijke en opvallende kenmerken van het huis, maar ook over de omgeving waar je huis in staat. Over de omgeving wordt niet altijd geschreven in advertenties, maar juist die is van groot belang voor potentiële kopers.

Maak gebruik van sociale media

Het kan wel eens vergeten worden omdat het niet de traditionele verkoopmanieren zijn, maar sociale media kunnen zomaar eens een hele grote rol spelen in het verkoopproces van je woning. Via sociale media kun je ook gemakkelijk vragen of je netwerk helpt met het delen van de advertentie van je woning. Gebruik ook veel verschillende kanalen, zoals Facebook, Instagram, of Twitter. Dit is gratis reclame!

Verkoop je woning aan een vastgoedmakelaar

Wil je verzekerd zijn van een snelle verkoop, kan het een optie zijn om je woning te verkopen aan een vastgoedmakelaar als Bagro Vastgoed. Een vastgoedmakelaar koopt je woning en verkoopt deze later uit eigen bezit weer door. Hierdoor hoef je je zelf geen druk te maken over het verkoopproces, en krijg je snel je geld in handen. Ook via deze manier hoef je geen hoge kosten zoals makelaarskosten te betalen. Bagro Vastgoed helpt je zonder zorgen je huis te verkopen.