De beste tips voor het ontstoppen van een bestaand riool

De beste tips voor het ontstoppen van een bestaand riool

Als het riool in een oud gebouw verstopt is, kan dit verschillende oorzaken hebben, zoals opgehoopte vetten, oliën, haren, papieren doekjes of andere materialen. Het kan ook te maken hebben met scheuren, verzakkingen of andere defecten in het riool. We spraken een riool ontstoppingsbedrijf Almere die voor ons een aantal punten heeft uitgeschreven.

Hieronder vindt u enkele stappen om een riool te ontstoppen in een oud gebouw:

  1. Identificeer de locatie van de verstopping: Vaak kunt u aan de hand van de symptomen bepalen waar de verstopping zich bevindt. Bijvoorbeeld als meerdere afvoeren in uw huis verstopt zijn, dan bevindt de verstopping zich waarschijnlijk dicht bij de hoofdriolering. Als slechts één afvoer verstopt is, bevindt de verstopping zich meestal in die afvoerleiding.
  2. Gebruik een ontstoppingsmiddel: Er zijn verschillende chemische ontstoppingsmiddelen beschikbaar die u kunt gebruiken om de verstopping op te lossen. Volg de instructies op de verpakking zorgvuldig op en wees voorzichtig bij het gebruik van deze middelen, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor de huid en de ogen.
  3. Gebruik een ontstoppingsveer: Als het ontstoppingsmiddel niet werkt, kunt u een ontstoppingsveer gebruiken om de verstopping los te maken en te verwijderen. Voer de veer voorzichtig in de afvoerleiding en draai deze rond terwijl u langzaam naar voren duwt. Trek de veer terug als u weerstand ondervindt en herhaal deze stap tot u de verstopping hebt verwijderd.
  4. Gebruik een hogedrukspuit: Als de verstopping nog steeds niet is verholpen, kunt u een hogedrukspuit gebruiken om de leiding schoon te maken. Dit is vooral effectief als de verstopping zich in de hoofdriolering bevindt. Huur hiervoor een hogedrukspuit of schakel een professionele loodgieter in om dit te doen.

Wanneer bovenstaande tips niet helpen

Als geen van deze stappen de verstopping verhelpt, kan het probleem ernstiger zijn en moet u een professionele loodgieter of rioolontstopper inschakelen om de oorzaak van de verstopping te achterhalen en te verhelpen. Het is belangrijk om verstoppingen zo snel mogelijk aan te pakken om te voorkomen dat er schade ontstaat aan het riool of het gebouw.

Bron: https://mmaontstoppingsdienst.nl/riool-ontstoppen/