Opmerkelijke stijlen PVC vloeren

Wie op zoek is naar een PVC vloer heeft ruim voldoende keus. Bij tal van online webshops zijn de producten van diverse leveranciers te vinden. Een merk dat opvalt vanwege zijn gedurfde designs is Belakos. Belakos vloeren zijn uiteraard leverbaar in de standaard uitvoeringen, maar je kunt ook kiezen voor een stijl die daarvan afwijkt doordat er extra brede planken worden gebruikt. Het resultaat is, dat je een moderne touch aan je inrichting geeft. Door tevens te kiezen voor een visgraat motief maak je het verrassende effect compleet. De vloeren van Belakos zijn kwalitatief van het hoogste niveau.

De voordelen van een PVC vloer

Ten opzichte van andere typen vloeren hebben PVC vloeren veel positieve eigenschappen. Wat gebruiksgemak betreft valt de grote mate van demping van geluid op. Een PVC vloer geleidt warmte daarnaast zeer goed. Het voordeel daarvan is, dat een vloerverwarming en een vloerkoeling gewoon onder de PVC vloer kunnen worden gebruikt. Je hebt ook geen last van demping van de warmte door een ondervloer, want die is niet nodig bij het leggen van een PVC vloer. PVC vloeren zijn bovendien niet gevoelig voor vocht en temperatuurverschillen. Het materiaal zet nauwelijks uit, zodat je de vloer helemaal tot aan de muur kunt leggen.

Wie moet een PVC vloer leggen?

Het leggen van een PVC vloer is niet moeilijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Eerst moet de vloer zonder verpakking een etmaal de tijd krijgen om te acclimatiseren. De planken moeten vervolgens netjes op maat worden gesneden en worden dan aan elkaar geklikt. Het systeem waarmee de losse planken aan elkaar worden bevestigd is zo geavanceerd, dat er vrijwel geen naad zichtbaar is. Als je niet houdt van klussen kun je een bedrijf inhuren voor het leggen van de vloer.

Populair visgraat motief

Wie op zoek is naar een exclusieve uitstraling kan kiezen voor de Belakos Palazzo visgraat XL 72. Dat is een vloer die in vier moderne kleuren leverbaar is. De visgraat wil zeggen dat de planken onder een hoek van 45 graden met de muren worden gelegd. Op deze manier lijkt de kamer groter dan hij in werkelijkheid is. Dat effect wordt versterkt doordat er een XL plank wordt gebruikt. Die is breder dan gewoonlijk. Dat betekent dat je minder naden in de vloer krijgt. Een Belakos Palazzo visgraat XL 72 vloer ziet er daarom bijzonder stijlvol uit.