Wat kan een dakdekker voor je betekenen? 

Dakdekker

Je kunt een dakdekker inschakelen voor verschillende werkzaamheden aan je dak. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van een lekkage, dakpannen vernieuwen, of dakonderhoud. In dit artikel lees je wat een dakdekker zoal voor je kan betekenen en in welke situaties je een dakdekkersbedrijf kunt inschakelen. 

De verschillende soorten werkzaamheden van een dakdekker

De taken van een dakdekker kun je onderverdelen in drie rubrieken: dakreparaties, dakonderhoud en dakrenovaties. Hieronder een korte toelichting: 

  1. Dakreparaties
    Een dakreparatie is bijvoorbeeld nodig wanneer je last hebt van kapotte dakgoten waardoor het water niet meer goed wordt weggevoerd. Daarnaast valt het repareren van dakpannen onder dakreparaties. Ook in het geval van een lekkage moet je dak soms plaatselijk worden gerepareerd om de lekkage op te lossen.
  2. Dakrenovaties
    Bij een dakrenovatie wordt je dakbedekking volledig vervangen. Dit kan nodig zijn wanneer je huidige dakbedekking niet meer goed functioneert door slijtage, of vanwege scheurtjes of ouderdom. Soms komt het ook voor dat dakpannen door weersomstandigheden zoals storm van je dak af zijn gewaaid. In dit geval kan je dakbedekking gedeeltelijk worden vervangen.
  3. Dakonderhoud

Dakonderhoud is belangrijk om je dak in zo goed mogelijke staat te houden, zodat het dak voldoende bescherming biedt tegen weersinvloeden. Daarom is het goed om een jaarlijkse onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Bij een onderhoudsbeurt zal een dakdekker je dak reinigen, en bladeren, mos of vuil verwijderen. Daarnaast wordt de staat van je dak gecontroleerd. Bij deze inspectie wordt beoordeeld of er eventueel reparaties of herstelwerkzaamheden nodig zijn. 

Algemene kosten dakdekker

Het uurtarief van een dakdekker ligt gemiddeld tussen de 35 en 45 euro per uur. De kosten voor een dakreparatie van een hellend dak liggen tussen de 150 en 350 euro per vierkante meter. Een plat dak repareren kost tussen de 250 en 300 euro per vierkante meter. Voor dakonderhoud betaal je gemiddeld rond de 18 euro per m². 

Voor een dakrenovatie betaal je tussen de 75 en 125 euro voor een hellend dak. Voor een plat dak liggen de kosten voor een dakrenovatie tussen de 75 en 100 euro per vierkante meter. Hieronder zie je deze kosten in een overzicht.

Dakdekker gemiddelde kosten 2022

Werkzaamheden Gemiddelde kosten per m²*
Dakreparatie bij een plat dak€250 tot €350,-
Dakreparatie bij een hellend dak€150,- tot €350,-
Dakonderhoud€18,-
Dakrenovatie voor een plat dak€75,- tot €100,-
Dakrenovatie voor een hellend dak€75,- tot €125,-

Meer informatie over dakwerken lees je op de kennisbank van Dakdekkers Gids.