Wat zijn de belangrijkste voordelen verbonden aan een vloercoating?

Naar alle waarschijnlijkheid zullen we je niets nieuws vertellen wanneer we zeggen dat er tegenwoordig op de markt menig aantal verschillende manieren bestaan om een naadloze vloer te kunnen realiseren. Eén van deze mogelijkheden is het realiseren van een zogenaamde vloercoating. Voor deze coating geldt dat ze door zeer veel mensen wordt geprefereerd boven het gebruik van bijvoorbeeld een gietvloer. In het bijzonder financiële motieven liggen hiervan in de praktijk aan de basis. Overweeg jij ook om voor jouw vloer gebruik te gaan maken van een dergelijke coating, maar wil je graag even alle voordelen ontdekken? Verdiep je dan zeker in de onderstaande informatie!

1.) Een vloercoating is voordeliger dan een gietvloer

Het spreekt voor zich dat de realisatie van een nieuwe vloer in je woning altijd bepaalde (niet onaanzienlijke) kosten met zich meebrengt. Voor heel wat mensen geldt dat ze deze kosten tijdelijk niet kunnen betalen. Het spreekt echter voor zich dat je in afwachting van een mogelijke nieuwe vloer wel altijd zal willen kunnen rekenen op een nette afwerking voor de bestaande situatie. Gebruikmaken van een vloercoating kan daarvoor zorgen. In principe is dit slechts een dunne beschermlaag van 1 mm welke boven op de ondervloer wordt geplaatst. Het spreekt voor zich dat deze vorm van afwerking merkelijk voordeliger is in vergelijking met de realisatie van een gietvloer.

2.) Een vloercoating kan veel sneller worden gerealiseerd 

Wanneer mensen een nieuwe vloer laten plaatsen in hun woning hebben ze doorgaans meteen één zeer belangrijke wens. De vloer in kwestie dient immers zo snel mogelijk geplaatst te kunnen worden. Wanneer je kiest voor de plaatsing van bijvoorbeeld een gietvloer kunnen we je nu al zeggen dat dit toch wel even duurt. Voor een vloercoating geldt dat ze veel sneller kan worden aangebracht. In principe kan dit reeds binnen de termijn van slechts twee dagen gebeuren. Dat zorgt ervoor dat het aanbrengen van een dergelijke coating vrij weinig overlast met zich meebrengt. 

3.) De naadloze afwerking vertoont aanzienlijke gelijkenissen

Voor wat het eindresultaat betreft geldt dat een afwerking gerealiseerd  met een vloercoating er eigenlijk nagenoeg hetzelfde uitziet als wanneer je ervoor zou kiezen om gebruik te maken van een echte gietvloer. Dit gezegd hebbende is er op dit vlak wel een niet onbelangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Het komt namelijk in de praktijk niet zelden voor dat de ondergrond oneffenheden vertoont. Indien je dan de keuze hebt gemaakt om een coating te laten realiseren loop je het risico dat deze oneffenheden nog altijd zichtbaar zullen zijn. Dat is natuurlijk het gevolg van het feit dat de dikte van de coating amper 1 mm bedraagt. Zorg er dus voordat je een coating aan gaat brengen altijd voor dat de ondervloer over een strak, effen karakter beschikt. 

4.) Net zoals een gietvloer is ze uitstekend te reinigen

Voor zowel een vloercoating als een gietvloer geldt dat ze allebei uiteraard beschikken over een naadloze afwerking. Het ontbreken van voegen of groeven brengt twee voordelen met zich mee:

  1. De vloer is eenvoudig schoon te maken; 
  2. Je kan altijd rekenen op hygiënische omstandigheden;

Is het voor jou dus met andere woorden van belang dat de vloer in je woning zich kenmerkt door een naadloos karakter en aanzienlijke onderhoudsvriendelijke eigenschappen? Dan kan je zowel kiezen voor een coating als voor een echte, nieuwe gietvloer.