Zijn rolgordijnen handig voor in je werkkamer?

Rol gordijnen in werkkamer

Werk je veel vanuit huis en ga je een eigen kantoor inrichten? Een eigen werkplek thuis hebben heeft veel voordelen, je bent minder afgeleid en maakt je minder zorgen om je omgeving. Een werkruimte hoeft niet veel te kosten,Ga voor een stoer bureau en leuke accessoires, want je kantoor moet er toch een beetje knus uitzien.

Raamdecoratie voor je werkkamer

Niet alle vormen van raamdecoratie zijn geschikt voor plaatsing op je werk. Natuurlijk is zonlicht belangrijk maar het beïnvloedt uw vermogen om te werken. Natuurlijk is zonlicht niet altijd wenselijk. Zonlicht dat weerkaatst op het scherm van je computer of laptop kan voor enige irritatie zorgen. Verduisterende rolgordijnen zorgen er echter voor dat er geen natuurlijk licht meer binnenkomt.

Ga voor goede verlichting

We weten al dat je een goede bureaustoel en een bureaublad op de juiste hoogte nodig hebt. Maar vaak is de verlichting in de kamer niet voldoende doordacht. Te weinig licht zorgt ervoor dat het lichaam melatonine aanmaakt en maakt je slaperig. Plaats het bureau bij het raam, bij voorkeur loodrecht op het raam. Zo geniet je optimaal van het daglicht zonder verblind te worden. 

Ga voor goede accessoires

Een perfecte thuiswerkplek begint met de juiste accessoires. De hele dag naar een klein scherm staren met je nek naar beneden zal je moe maken en zal je uiteindelijk gaan klagen. Koop daarom een ​​grote monitor, los toetsenbord en muis die goed werken. Dit maakt het bekijken en bewerken van documenten veel gemakkelijker en zorgt voor een efficiëntere manier van werken. Daarnaast verbeter je je werkhouding om blessures of andere klachten te voorkomen.

Hierbij nog een paar tips:

  • Reinig de werkplek elke dag na het werk. Zo kun je de volgende dag weer hygiënisch aan het werk.
  • Vergeet niet één of meerdere planten in je kantoor te plaatsen. Planten hebben een verkoelende werking maar zorgen ook voor verse lucht.
  • Het is belangrijk dat je een comfortabele stoel kiest waar je gemakkelijk meerdere uren op kunt zitten.