Waarom schapenvachten mooi zijn in jouw interieur

Schapenvachten zijn echte blikvangers in huis. Schuif het op de vloer bij de salontafel en je kunt heerlijk tv kijken terwijl je tenen zich in het vacht nestelen. Drapeer het over de bank en maak er een knus hoekje van. Ideaal voor de donkere en koudere dagen. Een echt schapenvacht (dus geen imitatie) past eigenlijk in elke ruimte wel van je huis. Je woonkamer maar zeker ook comfortabel voor in de slaapkamer. Bijvoorbeeld als vloerkleed. Toch fijn als je uit dat warme bed stapt en je blote voeten niet op een koude vloer landen, maar op een zacht en echt schapenvacht vloerkleed. De mogelijkheden van schapenvachten zijn dus eindeloos.

Echte vs imitatie schapenvachten voor in huis

Wanneer je graag een schapenvacht wilt bestellen, ga dan zeker voor een echt vacht in plaats van imitatie. Waarom? Omdat de imitatie schapenvachten, die je in bouwmarkten tegenkomt, namelijk in de fabriek zijn geproduceerd om ze te laten lijken op echte schapenvachten. Op zich niks mis mee, maar daarbij missen ze wel alle voordelen die je hebt bij een 100% echt vacht. 

Een 100% echt schapenvacht komt immers rechtstreeks van het schaap zelf. Ze worden daarna ecologisch gelooid waardoor ze de natuurlijke eigenschappen behouden. Je hebt dan een schapenvacht in huis met 100% echt wol die isolerend werkt. Net zoals bij het schaap zelf. Als het koud is, geeft het wol warmte af. Is het warm, dan werkt het vacht juist verkoelend. En als je ze goed onderhoud, gaan de schapenvacht vloerkleden  jaren en jaren mee.

5 voordelen echte schapenvachten (in jouw interieur)

  • Heerlijk zacht met aangename uitstraling
  • Wol van schapenvacht blijft schoon. Dat komt omdat er natuurlijke oliën aanwezig is in het vacht
  • De wol is moeilijk brandbaar en dus zeer veilig
  • 100% echt schapenwol veroorzaakt geen allergieën
  • Wol is warm in de winter, koel in de zomer.

Verschillende afmetingen schapenvachten voor op de vloer

Helemaal knus zijn schapenvachten vloerkleden. En omdat ze er zijn in diverse soorten en maten, passen ze ook uitstekend in elke woning en bij elk interieur. Om het toch wat inzichtelijker te maken om welke afmetingen het gaat, wordt vaak de volgende vier maten gehanteerd:

  • Super: Lengte is groter dan 110cm en de breedte is tussen de 55-65cm. 
  • X-Large: Tussen de 100-110cm lang en 50-60cm breed.
  • Large: Tussen de 90-100cm lang en 50-60cm breed.
  • Lamsvacht: Tussen de 70-90cm lang en 50-55cm breed.