De verschillen tussen klimrozen en Rambler rozen

De verschillen tussen klimrozen en Rambler rozen

Wanneer je op zoek bent naar mooie planten voor in de tuin, dan kun je nooit misgaan met planten die licht van kleur zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Rambler roos en een klimroos. Deze planten zijn rijk aan kleur en passen in iedere tuin.

Ondanks dat de Rambler roos en de klimroos veel op elkaar lijken, zijn er toch een paar verschillen tussen die twee planten. In dit geval wordt er gekeken naar de bloeiperiode van die twee planten en naar de snoeiperiode van die twee planten. Zo kom je er immers achter wanneer je de twee planten moet snoeien en wanneer zij bloeien.

De bloeiperiode van de rozen

Een van de meest belangrijkste verschillen tussen klimrozen en Rambler rozen, is dat de Rambler rozen maar één keer in het jaar bloeien en de klimrozen doorbloeien tot het najaar.

De reden waarom Rambler rozen maar één keer bloeien, is doordat ze hun energie moeten stoppen in het groeien. Hierdoor blijft er niet veel energie over om te bloeien. Over het algemeen zal een Rambler roos bloeien in de maanden juni en juli.

Een klimroos heeft minder bloemen dan een Rambler roos, waardoor een klimroos vaker en langer kan bloeien dan een Rambler roos. De bloeiperiode zal zijn vanaf juni en kan duren tot en met het najaar. 

De snoeiperiode van de rozen

Wanneer mensen een Rambler roos online bestellen of een klimroos bestellen, dan is het handig om te weten wanneer je die moet snoeien. De snoeiperiode van die twee planten is ook gelijk het tweede verschil.

Een Rambler roos wil je het liefst meteen na de bloei snoeien. Hierdoor zal een Rambler roos langer mee kunnen gaan. Je wil een Rambler roos niet later dan augustus snoeien, want dan is het niet meer mogelijk voor de bloemen om een nieuwe aanwas te leveren.

Een klimroos kun je snoeien vanaf de herfst tot mei. Dit is dus een relatief lange snoeiperiode en het zal geen gevolgen hebben voor de hoeveelheid bloemen.